Hondenpension zonder hokken, hondenschool en gedragsbegeleiding
 

“Hondenauslauf” is Duits en betekent zoveel als “losloopgebied”.

Drie keer per week (in de zomer) of twee keer per week (in de winter) gedurende 2 uur is ons terrein beschikbaar voor mensen die hier op 3 ha met hund hond willen wandelen en hun hond willen laten rennen en spelen zonder de hele tijd op te hoeven letten. Ideaal voor bv honden die (nog) niet los kunnen lopen, schuw zijn, jagen etc.
Aanmelden is niet nodig. De ingang tot het losloopterrein is achter het huis rechts.

Tarieven Auslauf:

Eerste keer gratis snuffelen
Los bezoek: € 5.- per hond
10-rittenkaart: € 27,50 (€ 2,75 per hond)
20-rittenkaart: €50.- (€ 2,50 per hond)
30-rittenkaart: € 67,50 (€ 2,25 per hond)

Openingstijden Auslauf:

Zomer-openingstijden Auslauf (altijd vanaf de eerste zaterdag in mei):     
Woensdag, zaterdag, zondag: 18.00 – 20.00 uur

Winter-openingstijden Auslauf (altijd vanaf de eerste zaterdag in oktober):
Zaterdag en zondag: 15-17 uur


  Als je uit Nederland komt moet je een geldig inentingsbewijs (incl. inenting tegen hondsdolheid) bij je hebben omdat je over de grens gaat. Er is bijna nooit controle aan de grens, maar het zou zonde zijn als je van verder weg komt en dan terug zou moeten. En nog erger als op de terugweg controle zou zijn en je hond ineens Nederland niet meer binnen zou mogen.

In de voormalige paardenstal schenken wij tijdens de Auslauf koffie, thee, chocomel en fris voor een klein prijsje en in de winter is de kachel aan :-)

 

Honden die de Auslauf bezoeken moeten minimaal 5 maanden oud zijn en verdraagzaam zijn met alle andere honden (reu, teef, groot, klein). Hele kleine rassen (chihuahua) kunnen niet deelnemen.

Wij zien er streng op toe, dat alle honden het leuk hebben en er geen mobbing ontstaat. Wij onderbreken activiteiten als opjagen, overmatig rijden op andere honden, lastig vallen, te wild spelen. Dat wil zeggen: wij gaan er NIET van uit dat honden alles onder elkaar regelen. De honden die gedrag vertonen waarmee andere honden het moeilijk hebben (bv opjagen, politieagent spelen, rijden op andere honden, imponeren) zijn namelijk over het algemeen juist niet de honden die in staat zijn rustig en weloverwogen iets te regelen. En de honden die “slachtoffer” zijn, zijn vaak juist niet in staat zich effectief ertegen te verzetten. Wij onderbreken ook aanhoudend geblaf – blaffen betekent opwinding, te grote opwinding geeft problemen. Net als je bij kinderen ook niet elke keer wacht tot ze zodanig door het dolle heen zijn dat het eindigt met huilen.

"Hij wil alleen maar spelen" - hiervoor geldt: spel is alleen maar spel, als twéé vinden dat het spel is. Wij verwachten dat iedereen zijn hond onderbreekt als hij alleen maar wil spelen, de ander dat echter niet leuk vindt.

Door de grootte van het terrein kunnen we niet overal tegelijk zijn. Spreek ons gerust aan als je vragen hebt of iets je niet bevalt!

Mocht je de eerste keer onzeker zijn bij het binnenkomen: vraag bij de ingang naar Marian, ik begeleid je dan het eerste stukje.

Wij vinden het trouwens erg belangrijk, dat de menselijke bezoekers de honden voorgaan in goed sociaal gedrag. Dat betekent: ook als er iets vervelends is gebeurd tussen twee honden, kan met elkaar erover gepraat worden.

Laat je hond svp pas los, en ook pas markeren als je in de sluis bent.

Iedereen wordt geacht de uitwerpselen van de eigen hond op te ruimen (er staan scheppen) en filterpeuken mee te nemen tot je een asbak, schep of prullenbak tegen komt. Plastic zakjes gevuld met poep mogen niet ergens worden geparkeerd om later weg te gooien - de ervaring leert, dat dat vergeten wordt.

Parkeren mag op de oprit (behalve in de middenberm).

Er mag niet worden gegooid met ballen of stokken en er mogen geen vreemde honden worden gevoerd (het liefst zien we dat je helemaal geen voer bij je hebt).

Kaart
Opbellen
E-mail