Hondenpension zonder hokken, hondenschool en gedragsbegeleiding
 

Onze filosofie 


 

De Hondenhut is een exclusief en professioneel hondenpension waar, anders dan bij   veel andere hondenpensions, alle honden met elkaar en met ons samen in ons huis wonen.

In De Hondenhut zijn alle honden welkom die verdraagzaam zijn ten opzichte van andere honden - of groot, klein en van welk ras dan ook. Honden die niet verdraagzaam zijn, reuen die niet tegen andere reuen kunnen of honden die kleinere honden als speelgoed zien of het leuk vinden andere honden op te jagen, zijn helaas niet welkom. Agressie alleen aan de riem telt niet mee, als je hond zonder riem ok is met andere honden.

Helaas zijn logeergelegenheden zonder hokken schaars, en ik begrijp de wens van eigenaren hun hond al die vrijheid te willen gunnen die honden bij ons hebben. In het pakket zit echter onherroepelijk de andere honden, en als je hond eigenlijk niet op andere honden is gesteld, heeft hij hier geen leuke tijd en de andere honden ook niet.

Bij ons worden honden niet geisoleerd "opgeborgen", maar kunnen zich, afgezien van een enkele markerende reu die in een bench moet slapen, dag en nacht vrij bewegen. Overdag zijn de honden veel buiten op ons 3 ha grote, parkachtige en veilig omheinde terrein, waar zij met elkaar spelen, rondsnuffelen, muizen en mollen opgraven, bij warm weer een dutje in het gras of op een bank doen of ons bij het werk toekijken. Tijdens de rustperiodes zijn alle honden bij ons in de grote villa, soezelen voor de open haard of kijken toe als er iemand in de keuken bezig is.
En als je je hond extra wil verwennen kun je iets uit het troetelprogramma uitzoeken, zo dat je hond ons af en toe ook even helemaal voor zichzelf heeft.
 

Ons concept  is gebaseerd op het alles-onder-een-dak principe. Naast dag- en vakantieopvang en de "Auslauf", waar men, bv met honden die vanwege jachtpassie niet van de riem kunnen, 3x per week gedurende 2 uur van ons terrein gebruik kan maken, bieden wij deskundige begeleiding bij gedragsproblemen in privélessen, groepslessen of een intensieve training aan.

Kaart
Opbellen
E-mail