Hondenpension zonder hokken, hondenschool en gedragsbegeleiding
 

Op het moment bieden wij volgende groepslessen aan:

 In de puppenspeelgroep zijn grote en kleine honden met een leeftijd tussen ca. 8 en ca. 18 weken met hun baas en/of (graag) het hele gezin welkom en staat het sociaal spel tussen de honden centraal.

Hier is de meeste tijd en rust voor vragen, uitleg en uitwisseling van ervaringen. De honden oefenen sociaal gedrag onder elkaar en de mens leert hoe hij zijn hond daarin kan begeleiden.


Ik ga niet uit van het credo “dat regelen ze onder elkaar wel” – ik geloof niet dat ouders een peuterspeelzaal goed zouden vinden waar peuters, die de hele tijd andere kinderen omgooien of vanwege het leuke effect met autootjes op anderskind hoofd slaan, hun gang kunnen gaan. Niet de ouders van de doerak en ook niet de ouders van de andere peuters…

Op deze leeftijd begint de opvoeding en leg je een basis voor de omgang met elkaar. De puppenspeelgroep duurt meestal 1 1/2 uur – in die tijd doen we doorgaans niet meer dan 3 keer een oefening. En die hoeft er soms niet eens uit te zien als een oefening, als de opdracht bijvoorbeeld is dat de pup nu even rustig bij de baas staat, zit of ligt en zich verveelt terwijl de volwassenen praten. Of terwijl kinderen rondrennen. Een hele belangrijke oefening voor later en het bewijs dat oefenen niet altijd betekent dat de baas hard moet werken  .Deze groep bestaat uit 2 tot maximaal 6 pups en vindt elke zondag om 10 uur op het terrein van De Hondenhut plaats.

Kosten: € 12,50 per deelgenomen les.

Voor de eerste keer is aanmelding noodzakelijk. 

Groep voor gevorderden: 

Deelname is alleen mogelijk na volgen van beginnersgroep/workshops of aansluitend aan privélessen.

In deze groep wordt het eerder geleerde verdiept en met grotere afleidingen geoefend. Thema´s zijn o.a. het onderbreken van ongewenst gedrag, het volgen zonder riem met veel afleiding etc. De lessen vinden meestal buiten het terrein van De Hondenhut plaats - naast wandelingen in bos en op veldwegen gaan we ook naar een dierenpark, met de trein of naar de stad.

De lessen vinden om de week op zaterdag plaats en duren 2 tot 3 uur. Het is niet verplicht altijd te komen.

Deelname alleen met aanmelding. 

Kosten: € 30.- per deelgenomen les. 

Kaart
Opbellen
E-mail