Hondenpension zonder hokken, hondenschool en gedragsbegeleiding
 

  

Honden brengen en ophalen 

De eerste brengtijd is tussen 8 en 10 uur (zeer gewenst als een hond hier voor het eerst komt!!)

De tweede brengtijd is tussen 13 en 14 uur – ideaal voor alle klanten die verder weg wonen en niet in de file willen staan.

De openingstijden voor het brengen of ophalen van honden zijn afgestemd op het dagritme van de honden die hier al zijn. Daarom wijken wij NIET van deze tijden af.

De hondengroep wordt uit zichzelf in de loop van de dag steeds rustiger. Zij bepalen zo zelf hun energieniveau en wij respecteren dat zoveel mogelijk. Daarom kann na de tweede brengtijd geen hond meer worden gebracht – de nieuwe hond is dan nog vol energie en zou de hele groep, die dan eigenlijk rustige activiteiten nodig heeft, onnodig opwinden.

  Wij vinden het evenwicht tussen activiteit en rust erg belangrijk. Alle honden verbruiken bij ons meer energie dan normaal – ze zijn over het algemeen meer buiten, moeten zich aanpassen aan een nieuwe omgeving en aan het leven in een groep.

Voor het ophalen van honden ben je dagelijks zonder aanmelding welkom tussen 8 en 18 uur.

Ik snap dat het lastig is als je vliegtuig buiten deze tijden vertrekt of aankomt en je verder weg woont.  Ik maak echter géén uitzonderingen - mijn openingstijden staan net zo vast als die van de supermarkt. Ik werk namelijk 365 dagen per jaar, en na sluitingstijd ben ik alleen nog maar bezig met mijzelf en met de honden.

Op afspraak, (minimaal 2 weken van tevoren) is het mogelijk gebruik te maken van onze breng- en ophaalservice (wij rijden echter alleen tijdens kantooruren en buiten de spitsuren).

 

Als je je hond voor het eerst bij ons brengt, vragen we je onze formulieren met alle in´s en out´s ten aanzien van je hond(en) in te vullen. Dit nemen we dan samen door. Ook onze overeenkomst wordt op dat moment ondertekend en je krijgt een exemplaar mee.

 Zodra alle formaliteiten achter de rug zijn, nemen wij de hond mee en de klant blijft nog even zitten tot wij weg zijn – zo ontstaat geen vervelende „afscheidsstemming“, en omdat de hond van de baas weggaat en niet andersom, ziet hij je niet vertrekken – dat is prettiger voor iedereen.

Als honden hier vaker komen, zullen de meesten naar het hek toe trekken. In het kantoortje staan sommigen al te springen bij de deur die naar de andere honden leidt  - anderen blijven dicht bij de baas en schijnen te willen zeggen "ik blijf liever bij jou". Wat het voor de baas niet makkelijker maakt - maar eigenlijk zo normaal is als maar wat. Want met jullie heeft je hond de grootste binding, en het is niet zo, dat het hem niet kan schelen of jullie er zijn of niet! In dat geval is het voor de hond het prettigst, als hem niet wordt gevraagd of hij mee wil gaan, maar ik hem gewoon aanlijn en meeneem. En ook al gaat hij dan aarzelend mee -  zodra het zichtcontact met de baas er niet meer is trekt hij vooruit - en dat geldt werkelijk voor elke hond.

  Vervolgens willen wij zo snel mogelijk de nieuwe hond kennis laten maken met de andere honden en met hem naar buiten gaan. Dat doen we echter pas als de klant is weggereden – wij willen niet dat de hond de auto hoort wegrijden. Daarom stellen wij het enorm op prijs, als zaken zoals omkleden, navigatie instellen of bagage opnieuw organiseren op een later tijdstip gebeurt en niet bij ons op de oprit.

Als een hond die voor het eerst komt bang is uitgevallen, of terughoudend is naar mensen die hij niet kent, nemen we de hond altijd eerst mee naar binnen en mag hij ons bij het huishouden toekijken tot het ijs gebroken is, en/of de andere honden rustig binnen leren kennen, zodat hij niet verloren buiten rondloopt.
Ook honden die hier al vaker zijn geweest, kunnen het te spannend vinden meteen naar buiten te gaan waar de andere honden zijn. Zij geven dit aan, door de richting te bepalen: ze trekken naar de buitendeur, waar de andere honden zijn, of naar de trap naar boven, waar ze even rust hebben. En wij volgen hun wens.

 

Onze formulieren worden alleen bij het eerste verblijf ingevuld – de volgende keren kun je gewoon mondeling aan ons doorgeven als er bijzonderheden zijn. 

Het inentingspaspoort moet altijd worden meegebracht - denk aan rabies en kennelhoest!

 

Kaart
Opbellen
E-mail