Hondenpension zonder hokken, hondenschool en gedragsbegeleiding
 

Honden die hier logeren moeten verdraagzaam zijn met alle andere honden (klein met groot, reu met reu, teef met teef etc). In principe leven alle honden in één groep.

Ivm met de Duitse wetgeving kunnen wij geen honden plaatsen die niet ingevoerd mogen worden (Pitbull-Terrier, American Staffordshire-Terrier, Staffordshire-Bullterrier en Bullterrier) of in (dit deel van) Duitsland op de lijst van gevaarlijke honden staan, behalve als zij hier in Duitsland een gedragstest hebben afgelegd en van muilkorf- en aanlijnplicht zijn bevrijd (Alano, American Bulldog, Bullmastiff, Mastiff, Mastino Espanol, Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Rottweiler, Tosa Inu en kruisingen van deze rassen). Aangezien het ook kruisingen betreft die niet officieel bij de FCI als ras zijn ingeschreven, is het bv ook niet mogelijk de Old English Bulldog te plaatsen.

Soms is het voor eigenaren van honden moeilijk een roze bril af te zetten - er is (te) weinig opvang in groepen en zonder hokken, het terrein hier is uitzonderlijk groot en de honden leven in huis. Dat lijkt fantastisch - maar zowel voor de hond als voor mij en de andere honden is echt het belangrijkste criterium dat een hond andere honden leuk vindt. Dat betekent niet dat een hond die hier komt de hele tijd wil/moet spelen - in tegendeel, want veel spelen is normaal voor jongere honden maar kan ook een uiting zijn van te veel stress. Honden moeten het gewoon prettig vinden om onder andere honden te zijn en ook geen stress hebben als andere honden druk doen en rennen of spelen.
Sommige rassen hebben daar (uitzonderingen bevestigen de regel) last van, bv de Border Collie, die vaak helemaal niet geinteresseerd is in sociaal contact met andere honden maar wanhopig probeert alles te controleren en bij elkaar te houden. Zulke honden hebben hier alleen maar stress - en de andere honden ook. Of de Duitse herder, die nog weleens de neiging heeft zijn beroep uit te oefenen ("hier wordt niet gerend, hier wordt niet gespeeld en trouwens laat eerst eens je paspoort zien").
Ik sluit deze rassen niet uit, maar doe een beroep op de eigenaren om kritisch te beoordelen of het nou echt wel de juiste plek is.

Toy-rassen (Chihuahua en alle honden die kleiner zijn dan een Jack Russel) kunnen wij niet opnemen. Het is gewoon te gevaarlijk, een Berner Sennen die op een Chihuahua trapt kan deze al beschadigen - en als er eens een conflict is kan een bescheiden knauw van een grotere hond fataal worden.

Rassen mit zeer korte neus: honden moeten normaal kunnen ademen en lopen. Ik vind niets erger dan een hond die dolgraag mee zou willen doen maar niet kán, omdat de lucht op is. Ook is de kans groot dat bij deze honden het strottenhoofd collabeert - een levensbedreigende toestand.

Oude honden: als een hond die hier al vaak gelogeerd heeft ouder wordt, mag hij blijven komen zolang ik het idee heb dat de hond zich prettig voelt. Voor oude honden die hier niet zijn gewend doe ik een appél aan de eigenaren - oude honden hebben over het algemeen echt moeite met nieuwe omgevingen, kunnen zich slechter orienteren, hoeven die drukte niet, kunnen in de war raken. Ga alsjeblieft goed na of je je hond een plezier ermee doet.

Jonge honden: ook pups zijn welkom. Soms is de komst van een pup goed gepland en staat een of ander noodlot voor de deur en heb je opvang nodig. Jonge pups zijn zeer flexibel en vinden alles leuk. Tot de leeftijd von ca 5 maanden worden pups bij ons individueel begeleid.

Inentingen

Verplicht voor honden die uit Nederland en Belgie komen: Rabies (hondsdolheid, 3 jaar geldig)

Alle honden moeten zijn ingeent tegen kennelhoest (minimaal 2 dagen voor aanvang van het verblijf)

De normale cocktail (voorheen jaarlijks, nu 3 jaar geldig!)

In de zomer de enting tegen ziekte van Weil (Leptospirose, jaarlijks)

Parasiten

Tussen maart en oktober moet elke hond behandeld zijn tegen vlooien en teken.
Tussen oktober en maart moeten elke hond behandeld zijn tegen vlooien.
Behandeling met alternative middelen wordt niet geaccepteerd.

Vlooi/tekenbanden zijn niet toegestaan - als honden met elkaar spelen kan de andere hond het spul in de bek krijgen.

Honden moeten minimaal 2x per jaar worden ontwormd (bij gezonde honden die niet met katten samenleven vind ik vaker ontwormen niet nodig, de afweer van honden regelt dat zelf en het doel van ontwormingen is alleen om het aantal wormen laag te houden. Bij honden met een verlaagde weerstand, bv honden die Prednison krijgen, is de ontworming vaker nodig).

Kaart
Opbellen
E-mail